Hvordan bli kvitt smerter i akilles

Aleksander TreideneAkillesLeave a Comment

hvordan bli kvitt smerter i akilles

Her skal vi se på hvordan bli kvitt smerter i akilles og hvilke tips og triks du må ta hensyn til.

Først og fremst hva kjennetegner smerter i akilles?

– 10. kjennetegn på vondt i akilles

  • Lokal smerte i akilles
  • Morgenstiv- vondt opp og ned trappa
  • Smerter ved belastning
  • Du har gjerne øket på belastning i det siste eller gjort mye av noe du ikke er vant med
  • Blir noe bedre når du blir varm, men så kommer smertene tilbake
  • Vondt i akilles spesielt ved hurtig belastning som løping, hopp og lignende
  • Roligere aktivitetsformer som rolig gange eller sykkel går klart bedre
  • Kupert terreng og motbakker er vondere i akilles enn flatere terreng
  • Du peker midt i akilles eller ned mot festet for akilles 
  • Akilles kan være og er ofte tykkere
hvordan bli kvitt smerter i akilles

Les her en stor artikkel jeg skrev på klinikksiden vår.

Så hvordan bli kvitt smerter i akilles?

Mange har forsøkt passive tiltak som massasje, nåler, Ibux og hvile, trykkbølge, injeksjoner osv. Disse tiltakene kan roe ned smertene en kort periode, men så fort du skal belaste igjen så kommer smertene tilbake. Det er fordi at det språket senene forstår er belastning. Senen er designet for å tåle kraftfulle bevegelser, trykk mot et ben og hastighet som kreves for eksempelvis å hoppe eller løpe. Med det sagt så er det også utfordringen til en vond sene. Så belastning kan være både giften og motgiften.

Med andre ord må vi legge belastningen til akkurat hva du og senen din tolerer. Dvs ikke for høyt, men heller ikke for lavt. Da mister den sine egenskaper. Med andre ord må vi finne din optimale belastning!

Så buskapet er: for å bli bra av smerter i akilles må vi primært løse belastningsutfordringen din. Også kan tiltak som massasje, nåler, trykkbølge, Ibux osv. være krydderet eller tilleggstiltakene. Det er viktig at det IKKE blir motsatt.

Lurer du på om smertene i ankelregionen kan være fra akilles? Ta «akillessjekken» her!

Hvordan blir man kvitt smertene i akilles på en best mulig måte?

For å hjelpe deg best mulig er det viktig med en forståelse for senen. Hva som provoserer den også videre. Vet vi det, kan vi ta bort de provoserende tingene for senen. Vi vet at det er spesielt 2. ting som kan irritere en smertefull akilles ekstra. Det er høy hastighet og at senen blir skviset mot noe. Så ved å ta bort høy hastighet og skvis mot noe legger vi forholdene veldig godt til rette for å lykkes.

For å bli bra av smertene i akilles bør du derfor gjøre sakte og rolig styrketrening. På den måten påvirker du senen positivt til å bli sterkere og tåle belastning bedre. Vi gjør altså det som er bra i senen ENDA BEDRE! Det er dette vi kaller for HSR trening.

Senefix hjelper deg med å bli kvitt smertene i akilles!

Senefix handler om dette. Få løst belastning utfordringen din slik at du kan komme i gang med å løpe og være aktiv igjen. Min kunnskap om sener, smerte og dosering av trening. Sammen med deg samarbeider vi om å få deg tilbake til å være aktiv igjen. Den støtten og hjelpen gir jeg deg gjennom en app så jeg kan hjelpe deg hvor hen i verden du er. Her får du skreddersydd rehabilitering for deg og din sene. Oppfølgning via videosamtaler og 24. timers support igjennom Messenger funksjon i appen så du aldri trenger å lure på noe mer om dine senesmerter igjen! Jeg ansvarliggjør deg slik at du gjennomfører det som skal til for å bli bra av smertene i akilles!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *