Mythbuster: Nåler, trykkbølge og injeksjoner er det løsningen?

Aleksander TreideneAkilles, MythbusterLeave a Comment

Det korte svaret er dessverre nei. Det er IKKE det BESTE for å fikse akillesplagene dine.

En mythbuster om massasje, nåler, trykkbølge og injeksjoner

Det største problemet folk gjør rundt akillesplagene er å støtte seg på tiltak som nåler, foamroallers, massasje, trykkbølge og injeksjoner. Jeg forstår det, fordi de aller fleste terapeuter og leger har hat for stor fokus på disse tiltakene. Så det er lett å falle for fristelsen at det er løsningen. I mange år hadde jeg også for stort fokus på disse tiltakene.

Men, la meg spørre deg:

Hvis det var den beste behandlingen du kan få, blir de aller fleste bra av tiltak som nåler, massasje, trykkbølge, injeksjoner alene? Og da smertefri fra sine akillesplager, så de kan løpe og være aktiv igjen? Har du blitt bra av disse tiltakene? Det kan gi deg en smertedempende effekt, men så fort du skal være aktiv igjen så er smertene tilbake.

Med andre ord, så endrer det ikke hvordan din sene eller akillessene tåler å bli belastet.

Så hvordan får du f.eks. akillessenen din til å tåle å løpe, spille padel, gå toppturer, håndball, fotball eller konkurrere igjen?

Jo, du må løse senen sin belastnings utfordring.

Og det gjør du best med målrettet, strukturert og rolig styrke trening gjennom uker med fokus på smertestrategi, dosering av trening osv. Hvor du bygger en robust og sterk person med akillesplager. Tilslutt må vi senen til å tåle hastighet slik at du kan løpe igjen.

Så la meg spørre deg:

Vil du virkelig fortsette med disse tiltakene slik at senen din mister egenskapene sine og funksjonen, og i tillegg ha smerter. Så du ikke får løpt eller trent. Eller vil du komme gang med en målrettet rehabilitering så du kan bli aktiv igjen.

Hvis du ønsker det ønsker jeg å komme ikke kontakt med deg.

Book en time slik at du uforpliktende kan booke en samtale med meg her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *