Mythbuster: Ibux og hvile for akillessmerter?

Aleksander TreideneAkilles, MythbusterLeave a Comment

Ibux og hvile er et av de dårligere rådene du kan få for akillessmertene dine. Les videre eller se video for å lære hvorfor!

Mythbuster: Ibux og hvile hjelper mot akillessmerter? (Nei, se hvorfor!)

Ibux og hvile er ikke løsningen

Det er mange som tror at Ibux og hvile skal fikse akillesplagene. Men det er kanskje det dårligste rådet du kan få. Det er lett å forstå hvorfor du har den antydningen, fordi både leger og terapeuter kommer med dette rådet daglig.

Man har trodd i mange år at det i all hovedsak er en betennelse. Ofte er dette helt feil. En betent/irritert akilles kan trenge hvile i noen få dager, men om det hadde vært et godt råd for å fikse akillessmertene dine, hadde Ibux og hvile hjulpet deg og mange andre for veldig lenge siden.

Hvis du fortsatt sitter med troen på at dette er veien å gå, vil din akilles ende med å miste egenskapen og funksjonen. Når du skal i aktivitet igjen, vil disse smertene i akilles komme rett tilbake!

Bilde av pakker med smertelindrende medikamenter
Bilde av forskjellige typer smertelinderende osv.

Så hva er riktig løsning for akillessmerter?

Så hvordan får du akillesen din til å tåle å løpe, spille pedel, gå toppturer, spille håndball, fotball eller konkurrere igjen? Jo, da må du løse senen sin belastnings og det gjør du best gjennom målrettet, strukturert og rolig styrke trening med kunnskap gjennom uker med fokus på smertestrategi, dosering av trening hvor vi bygger en robust og sterk person med akilles. Deretter må vi få senen til å tåle hastighet igjen.

Så la meg spørre deg. Vil du virkelig fortsette med Ibux og hvile? Slik at senen mister sine egenskaper og i tillegg ha smerte. Eller vil du komme gang med målrettet rehabilitering slik at du kan løpe, komme i form igjen så du knuser kompiser og konkurrenter!

Hvis svaret dit er «ja» eller «kanskje det», anbefaler jeg deg å ta kontakt med meg / eller booke en uforpliktet time slik at vi sammen kan sette oppe et opplegg slik at du blir bra igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *